Lokasyonlar

 

Antalya Gezilecek Yerler

 

Düden Şelalesi

Düden Şelalesi, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesinde yer alan Antalya il merkezine yaklaşık 10 km. mesafede olup, ilin kuzeydoğusunda kalan Kepez Şelale Mahallesinde yer alır. Antalya Havalimanı ile Düden Şelalesi arasındaki mesafe yaklaşık olarak 12,5km’dir. Düden Şelalesi, Antalya'yı simgeleyen popüler tabiat güzelliklerindendir. Düdenbaşı denilen mevkiide Kepez hidroelektrik santralından gelen su, 40 metre yükseklikten aşağıya dökülür. Ana kaynağı ise Kırkgözler mevkisinden doğmaktadır. Şelale, Aşağı Düden ve Yukarı Düden olmak üzere iki kola sahiptir. Piknik ve mesire alanları da yer alan doğa harikasının çevresinde, etrafında doğa yürüyüşleri gerçekleştirip güzel fotoğraflar çekebileceğiniz gibi kahvaltı mekanları, ayrıca da çeşitli restoranlar, kafeler ve dinlenme alanlarında da güzel vakit geçirebilirsiniz.

 

Antalya Müzesi

Antalya İli, Türkiye’nin en zengin doğal ve tarihi hazinelerine sahiptir. Bu geniş il, Akdeniz’de uzun bir kıyı şeridine ve bereketli topraklara sahip olduğu gibi Paleolitik Çağdan başlayarak günümüze kadar kesintisiz tarih veren en ilginç arkeolojik yerleşimlerden Likya, Pamfilya, Kilikya ve Pisidiya’yı da içerir. Kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Antalya Müzesi’nde ise bölgenin tüm tarihini aydınlatan en seçkin eserler sergilenmektedir.

 

Antalya Kaleiçi

Antalya Kaleiçi semti antik çağ kalıntıları içeren önemli bir turizm noktasıdır. Bu kalıntılar bölgeyi çevreleyen surlar ve iç limanda yer alan liman mendireğinin bir kısmıdır. Bölgeyi içten ve dıştan saran Surlar, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devirlerine ait ortak eserdir. Bölgede surların içinde 3000 kadar ev bulunmaktadır. Binaların karakteristik yapıları Antalya'nın sadece mimari tarihi hakkında fikir vermekle kalmaz, aynı zamanda bölgedeki yaşam tarzını, gelenek ve görenekleri en iyi şekilde yansıtır. Günümüzde önemli bir eğlence merkezi olan bu bölgedeki binalar butik otel, restaurant, bar, kafeterya, pansiyon, alışveriş yerleri, hediyelik eşya dükkanları ve ev olarak kullanılmaktadır. Tarihi yat limanında falezlere, kıyı şeridine, aşağı Düden Şelalesine ve özel yüzme alanlarına tur düzenleyen tekneler yer almaktadır. Antalyanın muhteşem güzelliklerini deniz yoluyla görmek, keşfetmek zevkli ve eğlenceli bir yolculuk ortaya çıkarmaktadır.

 

 

Kurşunlu Şelaleleri

Kurşunlu Şelalesi TP doğal özelliklerini koruyabilmiş nadir alanlardandır. Büyüklüğü 5960 dekar olan alan Antalya’ya 20km. uzaklıktadır.

 

Yivli Minare

Antalya Kalekapısı semtinde bulunan ve çok sayıda Selçuklu yapıtından oluşan eserler topluluğudur. Külliye'de bulunan yapılar şunlardır: Yivli Minare, Yivli Camii, Gıyaseddin Keyhüsrev Medresesi, Selçuklu Medresesi, Mevlevihane, Zincirkıran Türbesi ve Nigar Hatun Türbesi.

Yivli Minare Antalya'daki ilk islam yapılarındandır. XIII. yüzyıla ait bir Selçuklu eseridir. Kaidesi kesme taştandır. Gövde kısmı tuğla ve firuze renkli çinilerden yapılmıştır. 8 yivlidir. Minare günümüzde Antalya kentinin sembolü durumuna gelmiştir. Yüksekliği 38 m. olup 90 basamaklı bir merdiven ile çıkılmaktadır. Yivli Minare Camii, Yivli Minare'nin hemen batısındadır. Anadolu çok kubbeli camii türünün en eski örneğidir. Yarım küre şeklinde 6 adet kubbe ile örtülüdür. 1372 yılında Balaban Tavşi'ye yaptırılmıştır. Yapısında diğer elemanların yanı sıra antik kalıntılardan yararlanıldığı da görülmektedir. Camii ibadete açıktır.

Gıyaseddin Keyhüsrev Medresesi, Atabey Armağan tarafından 1239 tarihinde, Gıyaseddin Keyhüsrev adına yaptırılmıştır. Bu eserin kapısının karşısında bir XIII. yüzyıl yapıtı olduğu sanılan Selçuklu Medresesi kalıntıları vardır.

 

 

 

 

Antalya’ya Nasıl Gidilir

Antalya’ya hava yoluyla ulaşım: Antalya Havalimanı, İstanbul’dan sonra Türkiye’ye en fazla yabancı turistin giriş yaptığı, yoğun yolcu trafiği ile Antalya ve çevresindeki tatil merkezlerine seyahat eden yolcuları ağırlıyor.

 

Antalya’ya kara yoluyla ulaşım: Antalya, Türkiye’nin dört bir yanı ile yüksek standartta kara yolu bağlantısına sahip. İzmir’den Antalya’ya gitmek için İzmir-Aydın Otoyolu’nu kullanarak, Denizli, Acıpayam, Korkuteli rotasını izlemek gerekiyor.

İstanbul’dan Antalya’ya ulaşım için Gebze, Bursa, Bozüyük, Afyonkarahisar, Burdur güzergahı kullanılıyor. 698 km uzunluğundaki bu rota özel araçla 8,5 saat sürüyor.

Ankara’dan Antalya’ya ulaşım için Polatlı, Yunak, Akşehir, Gelendost, Kurşunlu rotasını takip etmek gerekiyor. 479 km’lik mesafe özel araçla 6 saat 15 dakikada tamamlanıyor.

 

 
 
 
ARA
WHATSAPP